Υλικά

1/2 κιλό ανάμικτο ρύζι

10 σαρδέλες φιλεταρισμένες

1/2 κιλό κολοκυθάκια

Λάδι

4 πιπεριές καυτερές

Σκόρδο

Δυόσμος

2 καρότα

Λίγες ξανθές σταφίδες

Ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Βράζουμε με λίγο αλάτι το ανάμικτο ρύζι, περίπου για 15 λεπτά. Σουρώνουμε και το κρατάμε ζεστό. Φιλετάρουμε τις σαρδελίτσες , τρίβουμε λίγο σκόρδο, τις λαδώνουμε ελάχιστα και τις αλατοπιπερώνουμε.
Ψήνουμε τις σαρδέλες στο γκρίλ για 10 λεπτά το πολύ.

Την ίδια ώρα, σε ένα μικρό τηγάνι μαραίνουμε τα κολοκυθάκια που έχουμε κόψει σε κυβάκια και τα έχουμε ανακατέψει με ελάχιστο ελαιόλαδο, λίγο σκόρδο, αρκετό δυόσμο, 1-2 ψιλοκομμένες καυτερές πιπερίτσες , λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι (με αρκετό από το πράσινό του μέρος) και αλατοπίπερο. Τρίβουμε ένα μικρό καρότο στο τρίφτη.
Οταν τα κολοκυθάκια είναι όμορφα ψημένα και τραγανά (περίπου 4-5 λεπτά σε πολύ δυνατό γκρίλ ή αντικολλητικό τηγάνι), προσθέτουμε τα καρότα.  Τα ανακατεύουμε -εννοείται με το ελάχιστο λαδάκι του ταψιού – το τριμμένο καρότο, λίγες ξανθές σταφίδες και ξύσμα λεμονιού ανακατεμένο με 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Στο τέλος προσθέτουμε το ρύζι.

Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο ένα μικρό βουναλάκι ρύζι, 6-8 φιλετάκια σαρδελίτσας, φρεσκοκομμένο μαιντανό , ελάχιστο ελαιόλαδο και πολύ φρέσκο λεμόνι.
Κάθε μπουκιά παίρνει και λίγο ελαιόλαδο από το πιάτο. Μην ξεχνάτε η σαρδέλλα ζητάει λάδι και λεμόνι!