ΥΛΙΚΑ :
200 γρ. χοιρινό κιμά
100 γρ. αρνίσιο κιμά
200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
½ κρεμμύδι ξερό περασμένο από τον τρίφτη ( με τα υγρά του )
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ φρατζόλα ψωμί ( μουλιασμένη και στυμμένη )
2 κουτ. της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ. της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουτ. της σούπας ούζο
1 κουτ. της σούπας σόδα ( αναψυκτικό )
1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό
Αλάτι , πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά για περίπου 10΄μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί.
Αφήνουμε το μείγμα των κιμάδων στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες .
Πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια, τα περνάμε από αλεύρι και τέλος τα τηγανίζουμε σε τηγάνι με ηλιέλαιο που καίει για 5΄- 10΄μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
Από τον chef μας Χρήστο Τζιέρα- Εστιατόριο Belle Amie