ΥΛΙΚΑ :

200 γρ.  χοιρινό κιμά

100   γρ.   αρνίσιο  κιμά

200   γρ.    μοσχαρίσιο   κιμά

½    κρεμμύδι ξερό περασμένο από τον τρίφτη ( με τα υγρά του )

2   σκελίδες  σκόρδο  ψιλοκομμένο

½   φρατζόλα ψωμί ( μουλιασμένη και στυμμένη )

2   κουτ. της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

2   κουτ. της σούπας δυόσμο   ψιλοκομμένο

2   κουτ. της σούπας  ούζο

1  κουτ. της σούπας  σόδα  ( αναψυκτικό )

1  κουτ. της σούπας   ελαιόλαδο

1   αυγό

Αλάτι ,  πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά για περίπου 10΄μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί.

Αφήνουμε το μείγμα των κιμάδων στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες .

Πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια, τα περνάμε από αλεύρι και τέλος τα τηγανίζουμε σε τηγάνι με ηλιέλαιο που καίει για 5΄- 10΄μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Από τον chef μας Χρήστο Τζιέρα- Εστιατόριο Belle Amie

tzierasxristos