1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη
1 πατάτα
1 κρεμμύδι
1 μεγάλο πράσο
15 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
2 κ.σ. βούτυρο
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο (το ζελεδάκι)
αλάτι
πιπέρι
6 ποτήρια νερό

Εκτέλεση :

Κόβετε όλα τα λαχανικά σε μεγάλους κύβους και τα σοτάρετε στο βούτυρο για 4-5 λεπτά.

Προσθέτετε το νερό, το οποίο πρέπει να σκεπάζει τα λαχανικά και διαλύετε τον ζωμό.Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Αποσύρετε από την φωτιά και πολτοποιείτε με το ραβδομίξερ.Σερβίρετε με γιαούρτι ή κρουτόν.