Υλικά
2 κούπες (φλιτζάνια) μαυρομάτικα φασόλια
1 ½ κιλό σπανάκι
1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα
1 ξερό κρεμμύδι μέτριο
Αλάτι
Άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ξεπλένετε τα φασόλια με κρύο νερό και τα βάζετε να πάρουν μια βράση. Πετάτε το πρώτο νερό που έβρασαν. Ξαναβάζετε κρύο νερό στην κατσαρόλα και τα βάζετε να ξαναβράσουν καλά μέχρι να μαλακώσουν.

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτετε το σπανάκι και την ντομάτα. Μόλις η σάλτσα πάρει μια βράση και δέσει λίγο, προσθέτετε τα φασόλια. Τα βράζετε για λίγο (να μη μαυρίσει πολύ το σπανάκι) και σερβίρετε πασπαλισμένα με άνηθο ψιλοκομμένο.