Υλικά
3 φλιτζάνια φακές σούπα που σας έχουν περισσέψει
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
2 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι ρύζι κίτρινο
3 κουταλιές της σούπας ξύδι από κρασί

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο πολτοποιημένα.

Ανακατεύετε για 2-3 λεπτά και προσθέτετε το χυμό και τον πελτέ ντομάτας μαζί με 2 φλιτζάνια νερό.

Μόλις βράσει προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε κατά διαστήματα έως ότου τραβήξει τα περισσότερα από τα υγρά της κατσαρόλας. Όταν το ρύζι χρειάζεται ακόμη 5 λεπτά για να μαγειρευτεί εντελώς, προσθέτετε τις φακές μαζί με το υγρό που έχουν και ανακατεύετε για ακόμη περίπου 5 λεπτά.

Προσθέτετε και το ξύδι και απομακρύνετε από τη φωτιά όταν το φαγητό σας έχει τη μορφή χυλωμένου ρυζότου. Όσο το αφήνετε να κρυώσει tραβάει τα υγρά του και γίνεται σπυρωτό.