Υλικά

500 γρ. φακές
1 κουτί ντοματάκι χυμό
4-5 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
1 φύλλο δάφνης
λίγο δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι
1/2 φλ. χυλοπίτες κοφτές (τετράγωνες)

 

Εκτέλεση
Βάζουμε τις φακές στην κατσαρόλα να πάρουν βράση και τις σβήνουμε. Τις αφήνουμε μέσα για 30′ και αλλάζουμε το νερό.
Βάζουμε τις φακές, το λάδι, τα μυρωδικά και τα λαχανικά ψιλοκομμένα καθώς και νερό (να τις σκεπάζει και άλλο τόσο περίπου).
Προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και τις αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.
Λίγο πριν γίνουν (περίπου μετά από 30′) προσθέτουμε και τις χυλοπίτες. Πρέπει να προσέξουμε να έχουν αρκετό νερό οι φακές, γιατί θα τραβήξουν αρκετό και οι χυλοπίτες, αλλά να μην είναι νερουλές.
Τις αφήνουμε μέχρι να χυλώσουν.

Καλή όρεξη!