Υλικά

250 γρ. λευκή σοκολάτα 4 κρόκους αυγών ½ φλιτζάνι ζάχαρη 6 φύλλα ζελατίνας( 10 γρ.) 1 κουταλιά λικέρ Amaretto 3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 1 φλιτζάνι γλυκό βύσσινο

Εκτέλεση

Χτυπάτε τους κρόκους στο μπολ του μίξερ σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύετε, ρίχνετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το βάζετε σε μπεν μαρί. Ανακατεύετε μέχρι να ζεσταθεί και να φουσκώσει.

Μουσκεύετε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό, τα στύβετε, τα ρίχενετ στοςυ κρόκους και ανακατεύετε. Προσθέτετε  το λικέρ και τη σοκολάτα, αφού τη λιώσετε σε μπεν μαρί. Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή κρέμα και ρίχνετε το μείγμα σοκολάτας λίγο λίγο.

Στρώνετε με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα και ρίχνετε τη μισή μους. Απλώνετε τα βύσσινα και στρώνετε την υπόλοιπη μους. Αφήνετε τη φόρμα στο ψυγείο για 3 ώρες. Αναποδογυρίζετε τη φόρμα σε μια μακρόστενη πιατέλα, αφαιρείτε τη μεμβράνη και σερβίρετε.