Υλικά

170 γρ. βούτυρο αγελάδος
1½ φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη
1½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. μαύρες μικρές σταφίδες
3 κ.σ. καρύδι χοντροκομμένο
3 φλιτζάνι τσαγιού κουάκερ
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

 

Εκτέλεση

Λιώνετε το βούτυρο αγελάδος  και το αφήνετε στην άκρη να γίνει χλιαρό προς κρύο. Σε ένα μπολ, ρίχνετε τη ζάχαρη, τις σταφίδες, τα καρύδια, το κουάκερ, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύετε, και τέλος προσθέτετε το βούτυρο. Αναμειγνύετε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Πλάθετε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού. Ντύνετε με λαδόκολλα το ταψί του φούρνου και τα τοποθετείτε αραιά γιατί απλώνουν στο ψήσιμο.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C βαθμούς για 10 λεπτά