Υλικά

  • 1 κιλό κιμά από κοτόπουλο μπούτι και στήθος
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό

 

  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ντομάτες μέτριες τριμμένες
  • λίγα φύλλα δυόσμου
  • ½ κουτ. γλυκού πετιμέζι
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε σε μεγάλη λεκάνη τον κιμά, ρίχνετε το σκόρδο το κρεμμύδι την πιπεριά, το μπαχάρι, την ρίγανη το γιαούρτι και αλατοπίπερο. Zυμώνετε το μείγμα ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά, σύμφωνα με το olivemagazine.

Πλάθετε μικρά μπιφτέκια και τα ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν σε βάθος ώστε να μην μείνουν ροζ στο κέντρο τους. Eν τω μεταξύ, σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο σε κατσαρολάκι με λίγο λάδι. Προσθέτετε την ντομάτα, το πετιμέζι και τον δυόσμο, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρετε τα μπιφτέκια με την σάλτσα και λίγο γιαούρτι από πάνω.