Υλικά (για 2 άτομα)

4 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια

αλάτι και πιπέρι

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

3 κ.σ. κατίκι Δοµοκού (για το σερβίρισµα)

 

Για τη γέμιση

½ φλ. αρακά, βρασµένο

1 φρέσκο κρεµµυδάκι, ψιλοκοµµένο

1 κ.σ. δυόσµο, ψιλοκοµµένο

1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκοµµένο

1 κ.γ. ξύσµα λεµονιού, ακέρωτου

 

Εκτέλεση

Σε µεταλλικό µπολ χτυπάµε τα ασπράδια σε σφιχτή µαρέγκα. Προσθέτουµε τους κρόκους, αλάτι και µαύρο πιπέρι και ανακατεύουµε, ώστε να σχηµατιστεί ένα οµοιογενές µείγµα.

Σε άλλο µπολ αναµειγνύουµε τα υλικά της γέµισης και τα προσθέτουµε στο µείγµα των αβγών.

Σε φούρνο, στους 180°C, ζεσταίνουµε ένα άδειο αντικολλητικό τηγάνι (κατάλληλο για φούρνο) διαµέτρου 24-26 εκ. Ρίχνουµε το ελαιόλαδο ώστε να απλωθεί παντού και στη συνέχεια προσθέτουµε το µείγµα των αβγών. Ψήνουµε για 25-30 λεπτά, µέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της οµελέτας και να ξεκολλήσει από τα τοιχώµατα. Σερβίρουµε µε κατίκι Δοµοκού είτε πάνω στην οµελέτα είτε στο πλάι.