Υλικά:

– 180 γρ. παπαρδέλες

– 50  γρ. κοτόπουλο  κομμένο σε λωρίδες

– 50 γρ. μανιτάρια στρογγυλά κομμένα σε φέτες

– ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

– 1 σφηνάκι κονιάκ

– 100  ml. ζωμό  βοδινό

– 30  ml. κρέμα  γάλακτος

– 30  γρ. βούτυρο

– Αλάτι,  πιπέρι

– Ψιλοκομμένο κόλιανδρο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε τις παπαρδέλες  και τις βράζουμε για 5΄-6΄. Σε ένα τηγάνι συγχρόνως σοτάρουμε  με το βούτυρο το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο και όταν ροδίσουν τα σβήνουμε με το κονιάκ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό , την κρέμα γάλακτος, και τις παπαρδέλες και σιγοβράζουμε για 3΄. Αλατοπιπερώνουμε , πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο και σερβίρουμε.

 

Από τον Χρήστο Τζιέρα –  Chef  στο εστιατόριο «Belle ami»

tzierasxristos