Υλικά:
– 180 γρ. παπαρδέλες
– 50 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
– 50 γρ. μανιτάρια στρογγυλά κομμένα σε φέτες
– ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
– 1 σφηνάκι κονιάκ
– 100 ml. ζωμό βοδινό
– 30 ml. κρέμα γάλακτος
– 30 γρ. βούτυρο
– Αλάτι, πιπέρι
– Ψιλοκομμένο κόλιανδρο
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε τις παπαρδέλες και τις βράζουμε για 5΄-6΄. Σε ένα τηγάνι συγχρόνως σοτάρουμε με το βούτυρο το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο και όταν ροδίσουν τα σβήνουμε με το κονιάκ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό , την κρέμα γάλακτος, και τις παπαρδέλες και σιγοβράζουμε για 3΄. Αλατοπιπερώνουμε , πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο και σερβίρουμε.
Από τον Χρήστο Τζιέρα – Chef στο εστιατόριο «Belle ami»