Υλικά:

– 1 kg ολόκληρα καλαμάρια

– 300 gr ρύζι

– 4 τεμ. κρεμμυδάκια φρέσκα

– 1 τεμ. κρεμμύδι

– 2 τεμ. ντομάτες

– Δυόσμο-άνηθο-μαϊντανό, 1 κουπα

– Αλάτι

– Πιπέρι

– 500 gr ντομάτα σάλτσα

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το καλαμάρι. Ξεπλένουμε το ρύζι και βάζουμε ψιλοκομμένα το φρέσκο κρεμμύδι, ξερό κρεμμύδι, ντομάτες, μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο..  Ανακατεύουμε και με αυτό το μίγμα γεμίζουμε τα καλαμάρια. Μισογεμίζουμε τα καλαμάρια γιατί το ρύζι φουσκώνει. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη σάλτσα ντομάτας και νεράκι σχεδόν να καλύψουμε τα καλαμάρια. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 45′.

Καλή όρεξη

Από τον chef μας Στέφανο Πολύζο – Εστιατόριο Αγιονέρι

polizos