Υλικά:

  • 1 στήθος κοτόπουλου κομμένο σε φέτες

 

  • 1 καθαρισμένο καρότο

 

  • 3-4 baby πατάτες κομμένες στη μέση

 

  • ½ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

 

  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε ζάρια

 

  • 50ml ζωμός βοδινού

 

  • 1 ντομάτα τριμμένη

 

  • 1 κουτ. σούπας χοντροκομμένος βασιλικός

 

  • αλάτι, πιπέρι

 

  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανο

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι που καίει με ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα φιλετάκια του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν και αφαιρούμε από το τηγάνι σε ένα πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι και σβήνουμε με λευκό κρασί. Στη συνέχεια την τριμμένη ντομάτα, το ζωμό βοδινού και τα φιλετάκια κοτόπουλου και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά.

Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το βασιλικό και το κολοκυθάκι, αλατοπιπερώνουμε, συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 2 λεπτά και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με βραστές baby πατάτες και καρότα ή με ρύζι ή πουρέ αν επιθυμούμε και τέλος τοποθετούμε από πάνω το κλωναράκι δεντρολίβανου.

Από τον chef Χρήστο Τζιέρα από το εστιατόριο «Belle ami»

tzierasxristos