ΥΛΙΚΑ :

180 γρ.   σπαγγέτι

80  γρ.  καπνιστό σολομό

½    φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

20  γρ.   βούτυρο

30  ml.  βότκα

80 ml.  κρέμα γάλακτος  35%

1   κουτ. του γλυκού ψιλοκομμένο άνιθο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα μακαρόνια για 8΄.

Στα μέσα του βρασμού, σε ένα τηγάνι με βούτυρο, σωτάρουμε κρεμμυδάκι και σβήνουμε με τη βότκα.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος  και σιγοβράζουμε για 3΄. Ρίχνουμε τα μακαρόνια, το σολομό κομμένο σε λεπτά κομματάκια, τον άνιθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε ρίχνοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Από τον chef μας Χρήστο Τζιέρα

tzierasxristos