ΥΛΙΚΑ :
180 γρ. σπαγγέτι
80 γρ. καπνιστό σολομό
½ φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
20 γρ. βούτυρο
30 ml. βότκα
80 ml. κρέμα γάλακτος 35%
1 κουτ. του γλυκού ψιλοκομμένο άνιθο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα μακαρόνια για 8΄.
Στα μέσα του βρασμού, σε ένα τηγάνι με βούτυρο, σωτάρουμε κρεμμυδάκι και σβήνουμε με τη βότκα.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για 3΄. Ρίχνουμε τα μακαρόνια, το σολομό κομμένο σε λεπτά κομματάκια, τον άνιθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε ρίχνοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Από τον chef μας Χρήστο Τζιέρα