Απλή αλλά νόστιμη σαλάτα, που αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα αυγά και το τυρί φέτα που περίσσεψε από το Πασχαλινό τραπέζι. Αποτελεί ένα ελαφρύ πλήρες γεύμα.

Υλικά:

  • Κομμένο ροδέλες μαρούλι: 1 μικρό
  • Ρόκα: 1 ματσάκι
  • Βαλεριάνα ή σπανάκι: 1 χούφτα τρυφερά φύλλα (προαιρετικά)
  • Ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια: 2 μέτρια
  • Ψιλοκομμένο άνηθο: 1/3 ματσάκι
  • Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
  • Κομμένα στα 4 σφιχτοβρασμένα αυγά: 4 μέτρια
  • Κομμένο κύβους τυρί φέτα: 100 γρ.
  • Ελαιόλαδο: 1/3 κούπας
  • Χυμός λεμονιού: από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση:

1. Πλένετε και ετοιμάζετε τα χορταρικά. Τα βάζετε σε σαλατιέρα και τα ανακατεύετε.

2. Καθαρίζετε τα αυγά, τα κόβετε στα 4 και τα βάζετε στην σαλατιέρα. Προσθέτετε και την φέτα.

3. Χτυπάτε μαζί το ελαιόλαδο με το αλατοπίπερο και το λεμόνι, περιχύνετε την σαλάτα και σερβίρετε.