Υλικά 200γρ μπακαλιάρος κατεψυγμένος 1 μέτριο καρότο 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό 1 μικρή πατάτα 3 φύλλα δάφνης 1 μικρή ντομάτα 2 κλωναράκια σέλινο 3 κουταλιές ελαιόλαδο Χυμό από ½ λεμόνι Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση  Σε περίπου 1 λίτρο νερό που βράζει προσθέτετε το ψάρι με όλα τα λαχανικά κομμένα σε μέτρια κομμάτια, μαζί με το ελαιόλαδο, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι.

Μη σκεπάσετε το καπάκι της κατσαρόλας γιατί αυτό το μίγμα έχει την τάση να φουσκώνει και να χύνετε.

Μετά από 10-15 λεπτά τρυπάμε με το πιρούνι τα υλικά για να δούμε αν έχουν μαλακώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε το ψάρι και τα φύλλα δάφνης.

Καθαρίζουμε το ψάρι και το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Με το ειδικό εργαλείο πολτοποιούμε τη σούπα μας, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και δοκιμάζουμε μήπως και χρειάζεται να προσθέσουμε επιπλέον αλάτι ή λεμόνι.

Ξαναβάζουμε στη φωτιά και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε και προσθέτουμε από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι.