Αφράτα, ψητά σαντουιτσάκια με σοκολάτα, μπανάνα και ζάχαρη άχνη. Τι καλύτερο για πρωινό!

Υλικά

  • 1/4 κούπας γάλα με 2%
  • 2 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 3/4κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2κ.γ. ζάχαρη
  • 1/8κ.γ. αλάτι
  • 6 φέτες ψωμί για τοστ ολικής αλέσεως
  • 4 1/2κ.σ. μερέντα
  • 1 κούπα φέτες μπανάνας
  • 2κ.γ. λάδι
  • 1 1/2 κ.γ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

1. Αναμείξτε τα πρώτα 5 υλικά σε ένα μπολ.

2. Αλείψτε τις 3 φέτες ψωμιού με 1 1/2κ.σ. μερέντα και μοιράστε το 1/3 της κούπας με τις φέτες μπανάνες από πάνω. Καλύψτε τις φέτες με τις άλλες τρεις.

3. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Παίρνοντας ένα σάντουιτς κάθε φορά, βουτήξτε το πρώτα στο μείγμα με το γάλα ώστε να καλυφθεί όλο, βάλτε το στο τηγάνι και ψήστε το για 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρει χρώμα. Κόψτε κάθε σάντουιτς σε 4 τριγωνάκια, πασπαλίστε τα με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.