Υλικά :

  • 1 φλιτζάνι φακές βρασμένες
  • ½ φλιτζάνι ρύζι βρασμένο
  • 2 πιπεριές φλωρίνης σε κυβάκια
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο τριμμένο
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • μερικά ντοματάκια κομμένα στη μέση ή εναλλακτικά ντομάτα κομμένη σε κυβάκια

για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 κουταλάκια μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • Λίγο αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Βράζουμε τις φακές σε νερό. Τοποθετούμε τις χλιαρές φακές σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, το καρότο, την πιπεριά, το ρύζι και την ντομάτα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το λιωμένο σκόρδο, σύμφωνα με το neadiatrofis. Ρίχνουμε το σάλτσα πάνω στις φακές και ανακατεύουμε ελαφρά.