Υλικά:

• 1 κιλό κιμά κοτόπουλου

• 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα

• 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

• ρίγανη

• μαϊντανό

• 2 αυγά

• λίγο ελαιόλαδο

• 1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη

• λίγο σόδα (ανθρακούχο νερό)

• αλάτι-πιπέρι

 

Εκτέλεση:

• Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα αυγά, την φρυγανιά,1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, αλάτι-πιπέρι, ρίγανη και μαϊντανό

• Ζυμώνουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο σόδα μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να πλάθεται

• Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα

• Πλάθουμε τα μπιφτέκια, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα,180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν

• Συνοδεύουμε με πατάτες ή ρύζι και σαλάτα εποχής!