Τα σύκα εκτός από φρούτο μπορούν να αποτελέσουν και την πρώτη ύλη για ένα δροσιστικό παγωτό αλλιώτικο από όλα όσα έχετε δοκιμάσει έως σήμερα.

Υλικά:

  • 150 γρ. αποξηραμένα σύκα
  • 150 γρ. ανθότυρο κρέμα
  • 1 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • 400 ml γάλα

Για το σερβίρισμα:

μέλι φρέσκα σύκα

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες ψιλοκόβουμε τα σύκα.

Προσθέτουμε το ανθότυρο, το λικέρ και το μέλι και πολτοποιούμε.

Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε τα υλικά να ενωθούν.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή και το παγώνουμε ή ακολουθούμε τις οδηγίες για παγωτό χωρίς παγωτομηχανή.

Σερβίρουμε με μέλι και φρέσκα σύκα, αν είναι η εποχή τους.