ΥΛΙΚΑ:

1/3  μαρούλι κόκκινο

1/3   μαρούλι  σγουρό

1/3   πράσινη σαλάτα

1   φινόκιο κομμένο σε φέτες

1    ντομάτα κομμένη στα 4

Φλύδες γραβιέρας  30 γρ.

100  γρ.  κοτόπουλο σχάρας κομμένο σε λωρίδες

 

ΥΛΙΚΑ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ :

100 ml.   ελαιόλαδο

1  κουτ.  του γλυκού  μέλι

1   κουτ.  του  γλυκού  μουστάρδα

1   σφηνάκι   χυμό  πορτοκάλι

½    σφηνάκι χυμό  λεμόνι

½   σφηνάκι  ξύδι  balsamico

Αλάτι,  πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Πλένουμε και κόβουμε τα μαρούλια με τα χέρια μας σε μεγάλα κομμάτια.

Κόβουμε την ντομάτα στα 4 και αφαιρούμε το εσωτερικό της  κρατώντας μόνο το φιλέτο.

Ψήνουμε το φινόκιο και το κοτόπουλο στη σχάρα και μαζί με τις φλύδες γραβιέρας, ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ.

Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ και τα χτυπάμε για 2΄- 3΄.

Περιχύνουμε με την ανάλογη ποσότητα που επιθυμούμε τα υλικά του μπωλ και σερβίρουμε.

Από τον chef του govastileto.gr Χρήστο Τζιέρα

tzierasxristos