Υλικά για τη ζύμη:

1 βιτάμ σοφτ
1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες,
1 αυγό
500 γρ αλεύρι κόκκινο φαρίνα (κοσκινισμένο)
1 κοφτό κ.γ. αλάτι

Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το βιτάμ (να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όλα τα υλικά μας), το γιαούρτι, το αυγό και το αλάτι. Ανακατεύουμε με το χέρι μας ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μας και κατόπιν ρίχνουμε το αλεύρι. Θα κάνουμε ένα ζυμάρι το οποίο δεν θα κολλάει στα τοιχώματα της μπασίνας μας. Το αφήνουμε για λίγο στην άκρη σκεπασμένο με μια καθαρή πετσέτα για να ξεκουραστεί 30 λεπτά. Εμείς συνεχίζουμε με την γέμιση.

Υλικά για την γέμιση

500 γρ φέτα δωδωνης ή ήπειρος
250 γρ.ανθότυρο Δωδώνης
3 αυγά φρέσκα
Λίγο πιπεράκι

Σε μια μπασίνα τρίβουμε με τα δάκτυλα μας τη φέτα χοντροκομμένη, το ανθότυρο, προσθέτουμε τα αυγά και το πιπέρι, ανακατεύουμε καλά ώστε να πάρουμε μια αφράτη γέμιση.

Εκτέλεση για τα τυροπιτάκια

Κόβουμε το ζυμάρι μας στα δυο, παίρνουμε το πρώτο κομμάτι, ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο μας η στο τραπέζι της κουζίνας και με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε φύλλο, όχι πολύ ψιλό όπως κάνουμε στις πίτες αλλά ούτε και χοντρό. Παίρνουμε ένα κουπ πατ αν δεν έχουμε πιατελάκι από τον καφέ του ελληνικού, το τοποθετούμε στη ζύμη μας κόβουμε τα τυράκια μας και γεμίζουμε με 1 κ.γ. από στην γέμιση μας. Κατόπιν με ένα πινέλο βάζουμε λίγο νεράκι γύρω γύρω και κλείνουμε καλά. Με αυτό τον τρόπο θα κλείσει καλά η ζύμη μας και στο φούσκωμα που θα κάνει στο ψήσιμο δεν θα αφήσει τη γέμιση να βγει έξω. Κατά τον ίδιο τρόπο κάνουμε όλα τα τυροπιτάκια μας, μέχρι να τελειώσει η ζύμη και η γέμιση, αν μας περισσέψει λίγο γέμιση δεν την πετάμε, ψυγείο για την επομένη φορά η κατάψυξη. Μπορούμε αν θέλουμε να τις κάνουμε και ατομικές.

Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια μας σε λαμαρινάκια με λαδόκολλα αντικολλητική χτυπάμε ένα αυγό με 1 κ.γ. ελαιόλαδο και τα περνάμε από πάνω με πινέλο για να τους δώσουμε χρώμα στο ψήσιμο και γυαλάδα και αν θέλουμε ρίχνουμε και σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά το πολύ. Όταν κρυώσουν τα τοποθετούμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας.


Καλή επιτυχία!

Από την Pastry chef Μαρκέλα Παππά