Υλικά:

180 γραμμάρια μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
150 γραμμάρια τυρί κρέμα
Ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
1 1/4 φλ. ζάχαρη
3 μέτρια αυγά
1 2/3 φλ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια φόρμα κέικ με τρύπα στη μέση. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και το κρατάτε κατά μέρος.

2. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με το τυρί κρέμα και το ξύσμα λεμονιού, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτεστε την ζάχαρη και συνεχίζετε ακόμα για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάτε μέχρι να αναμιχθούν.

3. Κατεβάζετε την ταχύτητα και προσθέτετε κουταλιά – κουταλιά το αλεύρι, δεν πρέπει να παρά – χτυπήσετε το μείγμα. Σταματάτε το χτύπημα.

4. Προσθέτετε τα κερασάκια τα κόβετε πριν στη μέση. Ανακατεύετε και αδειάζεται στη φόρμα.

5. Ψήνετε στο φούρνο για 50 – 55 λεπτά. Βγάζετε από τον φούρνο και ξεφορμάρετε σε σχάρα για να κρυώσει.