Οι baby λεμονάτες πατάτες φούρνου είναι το τέλειο συνοδευτικό για το κρέας ή το κοτόπουλο.

Υλικά

1 κιλό πατάτες baby, κομμένες στη μέση
2 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κ. σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 κ. σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού (από 1 λεμόνι), χωρισμένο σε δύο μέρη
1/2 κ. σ. ιταλικό καρύκευμα
1 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, το ιταλικό καρύκευμα, αλάτι και πιπέρι.

Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα ταψί και απλώστε ομοιόμορφα σε μία στρώση.

Ψήστε τις για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

Αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε αμέσως σε ένα πιάτο.

Περιχύστε με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού από πάνω και ανακατέψτε να πάει παντού.