Βρήκαμε την τέλεια και πανεύκολη συνταγή που μας προτείνει ο Νέιθαν Ανθονι σε ένα βιβλίο με συνταγές για φριτέζα αέρος που κυκλοφόρησε πρόσφατα στα ελληνικά.

Υλικά για 4 μερίδες

500 γρ. παντζάρια σε βάζο, στραγγισμένα
400 γρ. ρεβίθια σε κονσέρβα, στραγγισμένα
μια μικρή χούφτα φρέσκο κόλιανδρο και μέντα
1 κόκκινο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 ξεφλουδισμένο και τριμμένο καρότο
2 τριμμένες σκελίδες σκόρδου
1 μεγάλο αυγό ή 2 μεσαία
40 γρ. πόριτζ βρώμης
1 κουτ. σούπας λάδι
χυμός από ½ λεμόνι
150 γρ. θρυμματισμένη φέτα
σπρέι λαδιού χαμηλών θερμίδων
αλάτι και πιπέρι, όσο θέλετε
ψωμάκια μπριός χωρίς σουσάμι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Στεγνώνουμε τα παντζάρια με χαρτί κουζίνας — δεν θέλουμε τα μπιφτέκια πολύ νωπά.
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά για το μπιφτέκι εκτός από τη φέτα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη φέτα. Πλάθουμε 4 μπιφτέκια.
Προθερμαίνουμε το air fryer στους 200°C, ψεκάζουμε τα μπιφτέκια με το λάδι και τα ψήνουμε για 10-12 λεπτά, ώστε να γίνουν ωραία και τραγανά, γυρνώντας τα στη μέση του ψησίματος αν χρειαστεί.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια μέσα σε ψωμάκια μπριός με το συνοδευτικό της αρεσκείας μας.