Μία από τις πιο νόστιμες και θρεπτικές σούπες είναι η μπροκολόσουπα. Η συνταγή είναι πανεύκολη και είναι έτοιμη σε λιγότερο από 15 λεπτά.

Τι θα χρειαστείτε;

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σοτάρετε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο (αν θέλετε προσθέστε και πράσο του δίνει μία πιο ντελικάτη και γλυκιά γεύση), να προσθέσετε τις βάσεις του μπρόκολου τεμαχισμένες και να συμπληρώσετε νερό (ή σπιτικό ζωμό λαχανικών) μέχρι να καλυφθούν.

Πώς θα την φτιάξετε;

Βράζετε για 3-4 λεπτά και προσθέτετε τα φουντάκια του μπρόκολου μαζί με νερό από βραστήρα μέχρι να τις καλύψετε. Βράζετε για άλλα 5 λεπτά και τα ομογενοποιείτε με μία ράβδο χειρός ή ένα μπλέντερ. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και πασπαλίστε με ελαιόλαδο και λίγο βαλσάμικο.

Μην προσθέσετε όλο το νερό από την αρχή στο μπλέντερ, προσθέστε λίγο κάθε φορά ώστε να φτάσετε στην επιθυμητή σύσταση.

Αν έχετε ράβδο χειρός, βγάλτε λίγο υγρό από την κατσαρόλα πριν ξεκινήστε να το μπλεντάρετε.

Το μπρόκολο είναι ένα κατεξοχήν λαχανικό του φθινοπώρου και προσφέρει βιταμίνης C, κάλιο, φυτικές ίνες και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά.