Λιώνει στο στόμα!

Υλικά:

800 γρ. χοιρινό
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ. σούπας μέλι
10-12 δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς πυρήνα
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κλαδάκι δεντρολίβανο, τα φυλλαράκια του
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο σε μια ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρέας. Ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.

Σβήνουμε με το κρασί και το κονιάκ και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε το μέλι, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και ζεστό νερό από το βραστήρα μέχρι να μισοσκεπαστούν τα κομμάτια του κρέατος.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Εντωμεταξύ ελέγχουμε αν θα χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον νερό. Μετά τη 1 ώρα, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 1/2 ώρα ακόμα.
Σερβίρουμε με ρύζι μακρύκοκκο ή μπασμάτι ή πουρέ πατάτας.