Αφράτη, µε κρέμα που ξεχειλίζει.

Υλικά:

Για τα φύλλα

1 φύλλο κρούστας (συσκευασία 450 γραμ.)

50 γραμ. βούτυρο αγελάδος

50 γραμ. ελαιόλαδο

Για την κρέμα

125 γραμ. βούτυρο αγελάδος

200 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό

1 λίτρο γάλα φρέσκο (σε θερμ. δωμ.)

1 κιλό φέτα

2 αυγά 2 κρόκους φρεσκοτριμενο

πιπέρι αλάτι κατά βούληση

Εκτέλεση:

Για τη μπουγάτσα με τυρί, λιώνουμε πρώτα τα 50 γραμ. βούτυρο για τα φύλλα και το αφήνουμε να κρυώσει. Το αναμειγνύουμε με το ελαιόλαδο και το αφήνουμε στην άκρη, για να το χρησιμοποιήσουμε για το άλειμμα των φύλλων της μπουγάτσας.

Για την κρέμα της μπουγάτσας με τυρί

Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση, βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα. Αφήνουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα το σιμιγδάλι. Προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο και ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να δέσει η κρέμα.

Μόλις δέσει η κρέμα, την αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και τους κρόκους, ανακατεύοντας με σύρμα, ώστε να ομογενοποιηθεί καλά η κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει.

Τέλος, προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Δεν αλατίζουμε εάν δεν δοκιμάσουμε. Κανονικά δεν χρειάζεται αλάτι.

Για το στήσιμο της πίτας

Θα χρησιμοποιήσουμε ρηχό ταψί για πίτα 36 εκ. Το λαδώνουμε ελαφρά.

Στρώνουμε τα οχτώ φύλλα κρούστας, λαδώνοντας τα ένα-ένα πεταχτά με το λιωμένο βούτυρο και το ελαιόλαδο.

Φροντίζουμε να στρώσουμε τα φύλλα ακτινωτά στο ταψί, ώστε να περισσεύουν έξω αρκετά οι γωνίες τους.

Κομματιάζουμε ένα φύλλο και το ρίχνουμε στη γέμιση. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε τη γέμιση πάνω στα στρωμένα φύλλα φροντίζοντας να είναι ισόπαχη παντού. Γυρίζουμε προς τα μέσα, πάνω στη γέμιση της μπουγάτσας τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί και τα λαδώνουμε ελαφρά.

Από πάνω, στρώνουμε λαδώνοντας ένα-ένα τα υπόλοιπα φύλλα. Μπήγουμε τις άκρες των φύλλων κάτω από τη μπουγάτσα, όπως ακριβώς κάνουμε στο γαλακτομπούρεκο. Ψήνουμε την μπουγάτσα με τυρί στους 200 βαθμούς C, στις αντιστάσεις για περίπου 40΄, να ροδίσει καλά.