Εύκολη συνταγή για χοιρινό με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Ένα πιάτο γρήγορο και νόστιμο.

Υλικά :

– 1 κιλό σπάλα χοιρινή σε μικρά καρέ
– 1 κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
– 1 μεγάλο κρεμμύδι (ξερό) κομμένο σε φέτες
– 1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
– 2 κ.σ. μουστάρδα
– 1 κ.σ. κοφτή αλεύρι
– 250 γρ. κρέμα γάλακτος
– αλάτι, πιπέρι, λίγους κόκκους κόλιανδρο
– λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση :

Σε μία χαμηλή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κρέας μας.

Όταν ασπρίσει το κρέας μας, , προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μελώσει το κρεμμύδι.

Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμισθεί κοσκινίζουμε πάνω από το φαγητό μας το αλεύρι ανακατεύοντας καλά.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το κόλιανδρο, αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε νερό μέχρι να καλυφτεί το κρέας.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε το φαγητό να βράσει, σε σιγανή προς μέτρια φωτιά, για 40 λεπτά περίπου. (πρέπει να μείνει με τα μισά του υγρά και ελέγχουμε το κρέας να είναι ψημένο)

Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος , ανακατεύουμε και αφού πάρει μια βράση αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι ή με πατάτες τηγανητές.

Εύκολη συνταγή για χοιρινό με μανιτάρια

Χοιρινό με μανιτάρια στο φούρνο!

Υλικά:

1.5 κιλό χοιρινό σε μπουκιέ

500 γρ μανιτάρια λευκά κομμένα στα 4

2-3 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια σε ροδέλες

2-3 πράσινες πιπεριές σε ροδέλες

3-4 ντομάτες σε ροδέλες

1 συσκευασία πασσάτα ντομάτας (500γρ)

4-5 κ.σ. ελαιόλαδορίγανηαλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τυρί τριμμένο σκληρό, γραβιέρα, κεφαλοτύρι ή regato

Εκτέλεση:

Μέσα στο ταψί μας, αλατιπιπερώνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα καλύπτουμε με λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη. Βάζουμε το κρέας στο ταψί μας και φτιάχνουμε μια στρώση από μανιτάρια, μετά κρεμμύδια και πιπεριές.

Καλύπτουμε με την πασσάτα, αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη ακόμα.

Προθερμαινουνε τον φούρνο στους 250°C πάνω κάτω πυρά και βάζουμε το ταψί μας μέσα. Μετ’ από 30′ κατεβάζουμε στους 210°C και συνεχίζουμε για άλλα 30′. Ανοίγουμε τον φούρνο και προσθέτουμε τις ντομάτες σε στρώσεις. Ψήνουμε για άλλα 30′. 5′ πριν το τέλος πασπαλίζουμε με το τυρί. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.

Newsletter

Θέλεις να μη χάνεις τα καλύτερα. Σε θέλουμε στην παρέα μας. Τσέκαρε το Νewsletter μας και κάθε Παρασκευή θα έχεις στο email σου τα θέματα από το govastileto.gr που επιλέγουμε για εσένα.

    Πατώντας "ΕΓΓΡΑΦΗ" αποδέχεσαι τους Όρους χρήσης και Πολιτικής Απορρήτου.