Γαλοπούλα γεμιστή, χριστουγεννιάτικη συνταγή για ζουμερή γαλοπούλα.

Υλικά:

2 ½ κοφτές κουταλιές βούτυρο,
1 κουταλιά λάδι,
τα συκωτάκια της γαλοπούλας ψιλοκομμένα,
½ κιλό κιμά (βοδινό και χοιρινό, ανάμικτο),
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
½ φλ. ρύζι Καρολίνα,
½ φλ. κουκουνάρια ελαφρά καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι,
½ φλ. ψιλά σταφιδάκια, μουλιασμένα σε 1/3 φλ. ζεστό νερό + 2 κουταλιές μπράντι,
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό,
1 φλ. ζωμό κότας (σπιτίσιος ή φτιαγμένος με ½ κύβο ζωμού), αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το βούτυρο με το λάδι σε μια άβαθη, πλατύστομη κατσαρόλα ή ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και σοτάρετε μέσα τα συκωτάκια, τον κιμά και το κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Προσθέτετε το ρύζι και το ανακατεύετε να ζεσταθεί καλά και ύστερα ρίχνετε μέσα τα κουκουνάρια, τα σταφιδάκια με το νερό τους, το μαϊντανό και τέλος το ζωμό.

Αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα (ή το τηγάνι) και αφήνετε τη γέμιση να πιει όλα τα υγρά της.
Ύστερα, γεμίζετε τη γαλοπούλα όπως περιγράφεται στη συνταγή «Γαλοπούλα Γεμιστή με Κάστανα» και την ψήνετε με τον ίδιο τρόπο.