Ένας πρωτότυπος συνδυασμός για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου με γεύσεις που παραπέμπουν στην εξωτική Μέση Ανατολή και την Ινδία. Eντυπωσιακό ορεκτικό που μπορείς εναλλακτικά να συνοδεύσεις με γλυκόξινη σάλτσα.

Υλικά: 

125 γρ. Κορν φλάουερ
 500 γρ. Γαρίδες μέτριες ή μεγάλες καθαρισμένες*
4 ασπράδια αυγών, ελαφρώς χτυπημένα
125 γρ αποξηραμένη καρύδα χωρίς ζάχαρη
αλατοπίπερο
Μισό λίτρο φυτικό λάδι
Χυμός 2 μοσχολέμονων (τα γνωστά lime)
1 μεγάλο μάνγκο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
Λίγα φυλλαράκια δυόσμο
Φρέσκο κόλιανδρο, χοντροκομμένο
2 κουταλιές γιαούρτι
1 κουταλάκι σάλτσα γάρου (προαιρετικά)

Εκτέλεση: 

Ξέπλυνε τις γαρίδες και άφησέ τες να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας
Βάλε το κορν φλάουερ, τα χτυπημένα ασπράδια και την καρύδα σε τρία διαφορετικά μπολ

Αλατοπιπέρωσε τις γαρίδες, και πέρασε τις από τα τρία μπολάκια ξεκινώντας από το κορν φλάουερ, τα ασπράδια και τέλος στην καρύδα.

Βάλε το λάδι σε ένα γουόκ ή μια μέτρια κατσαρόλα και άφησε το να κάψει καλά

Τηγάνισε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα και στην συνέχεια άφησέ τις να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
Για την σος: Βάλε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ ή μπλέντερ και ανάμειξε τα καλά μέχρι να γίνουν ένα ωραίο ομογενοποιημένο μείγμα.  

Tip: Προτίμησε έτοιμες καθαρισμένες γαρίδες, μόνο με την ουρίτσα τους. Θα διευκολυνθείς στο τηγάνισμα αλλά και στο σερβίρισμα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!