Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε παραδοσιακά κεφτεδάκια ψητά στον φούρνο, στην πιο υγιεινή εκδοχή τους.

Υλικά

250 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
250 γρ. αρνίσιο ή χοιρινό κιμά
1/3 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
2 κ. σ. γάλα
1/4 φλ. τσαγιού κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
1/2 κ. γλ. κύμινο
1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
3 κ. σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κ. γλ. αλάτι
1 αυγό

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Στρώστε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε μια σχάρα πάνω στο αλουμινόχαρτο.

Συνδυάστε το γάλα και τη φρυγανιά και αφήστε να δράσει 5 λεπτά.

Πλάστε το μείγμα σε κεφτέδες και τοποθετήστε τους στο προετοιμασμένο ταψί.

Ψήστε 20- 22 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν οι κεφτέδες.