Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε πένες με σάλτσα βότκας. Πλούσια και κρεμώδης γεύση με μια πινελιά γλυκύτητας.

Υλικά

500 γρ. πένες
3 κ. σ. ελαιόλαδο
8 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/4 κ. γλ. αλάτι, συν περισσότερο για το νερό των ζυμαρικών
1/4 κ. γλ. θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι
1/8 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
3/4 φλ. τσαγιού βότκα
1 συσκευασία σάλτσα με ντομάτες στον τρίφτη
2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
2/3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1/4 φλ. τσαγιού τριμμένο πεκορίνο, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού (περίπου 15 μεγάλα φύλλα)
2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες μέχρι να γίνουν al dente.

Ζεστάνετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, προσθέστε το σκόρδο, το αλάτι, το κόκκινο πιπέρι και το μαύρο πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, περίπου 4 λεπτά.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε τη βότκα. Επαναφέρετε το τηγάνι στη φωτιά, τώρα σε μέτρια προς δυνατή, και μαγειρέψτε το αλκοόλ, περίπου 2 λεπτά. Η βότκα θα πρέπει να έχει μειωθεί στο μισό.

Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράστε για 5 λεπτά μέχρι να φύγει η γεύση της ωμής ντομάτας.

Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και ανακατέψτε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Όταν το βούτυρο λιώσει, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και χτυπήστε τη σάλτσα με ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει λεία.

Μεταφέρετε τη σάλτσα πίσω στην κατσαρόλα και σιγοβράστε μέχρι να πήξει ελαφρώς, περίπου 3 λεπτά. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα με αλάτι και μαύρο πιπέρι.

Προσθέστε τα στραγγισμένα ζυμαρικά στη σάλτσα και πασπαλίστε με 1/4 φλιτζανιού πεκορίνο, το βασιλικό και το μαϊντανό. Ανακατέψτε τα ζυμαρικά στη σάλτσα μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα. Σερβίρετε με περισσότερο τυρί πασπαλισμένο από πάνω.