Μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή για ψάρι ψητό στον φούρνο!

Υλικά

1 κιλό σαρδέλες φιλεταρισμένες
2-3 ώριμες ντομάτες
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
ρίγανη, θυμάρι ή θρούμπι
χυμό 1 λεμονιού
λίγο μπούκοβο (γλυκό ή καυτερό)
1 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό, ξηρό (όχι ρετσίνα)
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Για να φτιάξουμε σαρδέλες στο φούρνο πρώτα πλένουμε πολύ καλά τις σαρδέλες, για να αφαιρεθούν τα λέπια τους.
Μπορούμε μόνο να τις τρίψουμε ελαφρώς μία μία (τα λέπια τους είναι λίγα και λεπτά) χωρίς μαχαίρι.
Αν δεν θέλουμε τα κεφάλια τους, μπορούμε με ένα μαχαιράκι να τα αφαιρέσουμε ένα ένα με μια στριφτή κίνηση, για να φύγει μαζί και το έντερό τους, που είναι πολύ μικρό.
Τις στρώνουμε στο ταψί μας σαν στρατιωτάκια, από πάνω ρίχνουμε το λάδι και 150 ml νερό και τοποθετούμε τις φέτες ντομάτας.
Επίσης, προσθέτουμε από πάνω τα υπόλοιπα υλικά.
Αφού έχουμε ετοιμάσει με αυτόν τον τρόπο τις σαρδέλες, βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου μισή ώρα.