Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε ριζότο μανιταριών που θα ξετρελάνει και τους πιο απαιτητικούς.

Υλικά

6 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου, ή όσο χρειάζεται
3 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο
500 γρ. μανιτάρια portobello, σε λεπτές φέτες
500 γρ. λευκά μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
2 μέτρια κρεμμυδάκια, κομμένα σε κύβους
1 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι για ριζότο
1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
4 κ. σ. βούτυρο
3 κ. σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
1/3 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το ζωμό σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.

Ζεστάνετε, επίσης, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια πορτομπέλο και τα λευκά μανιτάρια- μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά. Αφαιρέστε τα μανιτάρια και τα υγρά τους σε ένα μπολ και αφήστε τα στην άκρη.

Προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε τα κρεμμυδάκια και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε το ρύζι- μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι το ρύζι να καλυφθεί από το λάδι και να αποκτήσει χλωμό, χρυσαφί χρώμα, περίπου 2 λεπτά.

Ρίξτε το κρασί, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί πλήρως από το ρύζι. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι ζεστό ζωμό στο ρύζι και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός. Συνεχίστε να προσθέτετε ζωμό, 1/2 φλιτζάνι τη φορά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να απορροφηθεί το υγρό και το ρύζι να είναι τρυφερό, αλλά σταθερό στο δάγκωμα, περίπου 15 έως 20 λεπτά.

Αποσύρετε από τη φωτιά. Ανακατέψτε τα μανιτάρια και τα υγρά τους, το βούτυρο, το σχοινόπρασο και την παρμεζάνα. Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε αμέσως.