Ριζότο κοτόπουλο με τέλεια υφή και γεύση!

Υλικά

500 γραμμάρια ρύζι Αρμπόριο ή Καρναρόλι

200 γραμμάρια βούτυρο

1 κύβος ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών (διαλυμένος σε 1 λίτρο βραστό νερό)

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο ή τριμμένο

200 ml λευκός ξηρός οίνος

100 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα

150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

200 γραμμάρια μανιτάρια (κομμένα σε φέτες)

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (κομμένα σε φέτες)

Φρέσκο θυμάρι

Αλάτι

Αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα βούτυρο σε μεγάλο και φαρδύ τηγάνι και το ζεσταίνουμε. Σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και από τις δυο πλευρές. Το βγάζουμε από το τηγάνι και το διατηρούμε ζεστό. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά και τα μανιτάρια και τα αφαιρούμε και αυτά.

Σκουπίζουμε το τηγάνι και ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο. Μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε, μέχρι να γυαλίσει και τα σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε και περιμένουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο-λίγο το ζεστό ζωμό που έχουμε ετοιμάσει ήδη, ανακατεύοντας, μέχρι να απορροφηθεί. Δέκα λεπτά περίπου πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, καρυκεύουμε και ρίχνουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο και τα μανιτάρια.

Οταν το ριζότο μας χυλώσει (μετά από 18 λεπτά περίπου), κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και αφήνουμε το ριζότο, σκεπασμένο με πετσέτα, για 5-10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.