Υλικά:

410 γρ Ψιλοκομμένες Τομάτες

1 λίτρο ζωμός λαχανικών

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1 κ.σ.  Ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κλωνάρι δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

250 γρ ρύζι για ριζότο

300 γρ ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1 μικρό μάτσο βασιλικού χοντροκομμένο

4 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση:

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τις Ψιλοκομμένες Τομάτες Χωριό, μισό ζωμό λαχανικών και χτυπάμε να γίνει λείο.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τον υπόλοιπο ζωμό και σιγομαγειρεύουμε.
Στο μεταξύ, βάζουμε το  βούτυρο αγελάδος και το Ελαιόλαδο ποικιλία σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ζεσταίνουμε να λιώσει το βούτυρο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε να μαλακώσει, για 6-8 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 λεπτό.
Βάζουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Στη μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε σταδιακά το ζεστό ζωμό με την ντομάτα.
Αφήνουμε να μαγειρευτεί, ανακατεύοντας συχνά, προσθέτοντας ζωμό, όσο απορροφάται.
Αφού προσθέσουμε το μισό ζωμό, βάζουμε και τα ντοματίνια. Μετά από 20-25 λεπτά, το ρύζι θα πρέπει να είναι κρεμώδες και μαλακό, τα ντοματίνια να έχουν μαλακώσει και όλος ο ζωμός να έχει εξατμιστεί.
Καλύπτουμε, αφήνουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τον βασιλικό.
Γαρνίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε.