Το ριζότο Μιλανέζε (ριζοτο με σαφραν) είναι ίσως το απλούστερο Ιταλικό ριζότο.

Υλικά για 4 άτομα

-280 γραμμάρια ρύζι καρναρόλι
-120 γραμμάρια βούτυρο
-1 φύλλο δάφνης
-2 γραμμάρια σαφράν
-100 γραμμάρια παρμεζάνα
-10 γραμμάρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
-100 ml λευκό κρασί
-8 / 10 γραμμάρια αλάτι

Για τον ζωμό λαχανικών

-100 γραμμάρια κίτρινα κρεμμύδια
-100 γραμμάρια καρότα
-50 γραμμάρια σέλινο

Εκτέλεση:

Πλένετε τα λαχανικά και τα ψιλοκόβετε σε κύβους.  Σιγοβράστε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα.  Προσθέστε 2,5 λίτρα νερό και αφήστε τα να ψηθούν.

Τσιγαρίστε ελαφρά το ρύζι με το βούτυρο και τα κρεμμύδια. Προσθέστε το κρασί και το φύλλο δάφνης, καλύψτε με το ζωμό και συνεχίστε να ανακατεύετε.

Προσθέστε 1 γραμμάριο σαφράν. Συνεχίστε την ανάδευση για περίπου 13 λεπτά.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και μετά ανακατέψτε καλά προσθέτοντας βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέστε την παρμεζάνα και καλύψτε. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 2 λεπτά.  Προσθέστε το υπόλοιπο σαφράν, σερβίρετε και απολαύστε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!