Τα πιο εύκολα, νόστιμα και τραγανά τυροπιτάκια κουρού.

Υλικά:

1 αυγό
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
300 γρ. τριμμένη φέτα
αλάτι
πιπέρι
1 κρόκο αυγού
2 κ. σ. νερό

Εκτέλεση:

Ρίχνεις σε ένα μπολ το αυγό με το ελαιόλαδο και τα χτυπάς καλά
Προσθέτεις το γιαούρτι και συνεχίζεις το ανακάτεμα με το σύρμα
Σιγά σιγά ρίχνεις το αλεύρι και στη συνέχεια το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ελάχιστο πιπέρι και τα ζυμώνεις
Όταν η ζύμη γίνει μαλακή και δεν κολάει στο μπολ την σκεπάζεις με διάφανη μεμβράνη και την βάζεις στο ψυγείο για 15 λεπτά
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς και απλώνεις λαδόκολλα σε ένα ταψί
Ρίχνεις λίγο αλεύρι στον πάγκο ή το τραπέζι και ανοίγεις τη ζύμη με τα χέρια ή τη βοήθεια ενός πλάστη
Κρατώντας ένα ποτήρι νερού ανάποδα κόβεις τη ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια
Βάζεις μέσα στο στρογγυλό 1 κ.γ. φέτα και το κλείνεις δημιουργώντας ένα μισοφέγγαρο το οποίο κλείνεις με το πηρούνι
Τοποθετείς τα τυροπιτάκια στο ταψί τα αλείφουμε την επιφάνειά τους. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με σουσάμι
Ψήνουμε τα τυροπιτάκια στον φούρνο για 20–25 λεπτά.