Αν σας αρέσει η γλυκοπατάτα τότε πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε σπιτικό πουρέ γλυκοπατάτας.

Υλικά

6 μέτριες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
3/4 φλ. τσαγιού ζεστό γάλα 2%, ή όσο χρειάζεται
1/2 φλ. τσαγιού μαλακό βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
3/4 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου, ή ανάλογα με τη γεύση

Εκτέλεση

Σιγοβράστε τις γλυκοπατάτες μέχρι να μαλακώσουν, 20 έως 30 λεπτά. Σουρώστε τις και μεταφέρετε σε ένα μπολ.
Πολτο

ποιήστε τις πατάτες σε ένα μπλέντερ ή σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.

Ανακατέψτε σιγά- σιγά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας κάθε φορά μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή.

Προσθέστε το βούτυρο και το σιρόπι σφενδάμου μέχρι να αναμειχθούν καλά και να λιώσει το βούτυρο.

Σερβίρετε τον πουρέ ζεστό.