Για μια βραδιά με λατινοαμερικάνικο ταμπεραμέντο.
Υλικά
400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
35- 40 γρ. μείγμα μπαχαρικών για τάκος
1/2 φλ. τσαγιού νερό
1 φλ. τσαγιού σάλτσα με ψιλοκομμένες ντομάτες
4- 6 τορτίγιες για τάκος
Επιλογές για γαρνιτούρα: Φρέσκα λαχανικά ψιλοκομμένα (πιπεριές, ντομάτες κ.α.), τυρί τσένταρ τριμμένο
Εκτέλεση
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετέ το μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέστε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί και να χάσει το ροζ χρώμα του. Σπάστε τον κιμά με ένα κουτάλι ώστε να μην υπάρχουν μεγάλα κομμάτια.
Προσθέστε το μείγμα μπαχαρικών για τάκος και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε το νερό και αφήστε το μείγμα να βράσει για περίπου 5 λεπτά.
Αν χρησιμοποιήσετε ντομάτες κονκασέ, προσθέστε τες τώρα και ανακατέψτε. Αν δεν τις χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να προσθέσετε κομμένες ντομάτες και να τις σοτάρετε για λίγο.
Ζεστάνετε τις τορτίγιες για τάκος στο φούρνο.
Σερβίρετε το μοσχαρίσιο κιμά μέσα στις τορτίγιες και προσθέστε τις γαρνιτούρες της επιλογής σας.