Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε τάρτα με μπρόκολο και τσένταρ.

Υλικά

3 φλ. τσαγιού μπρόκολο, ψιλοκομμένο
3 φλ. τσαγιού κατεψυγμένη πατάτα, ψιλοκομμένη
1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ, μοιρασμένο
1 κ. γλ. αλάτι, χωρισμένο
1/2 κ. γλ. πιπέρι, χωρισμένο
1 κ. σ. ελαιόλαδο
6 αυγά
1 ντομάτα, σε κύβους
1 μικρό κρεμμύδι, σε κύβους
2 κ. σ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα μπολ, προσθέστε τα 2 φλιτζάνια μπρόκολο, τις πατάτες, 1 φλιτζάνι τσένταρ, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Ανακατέψτε για να συνδυαστούν καλά.

Λαδώστε ελαφρώς μια αντικολλητική ταρτιέρα. Αδειάστε το μείγμα μπρόκολου στο ταψί. Πιέστε ομοιόμορφα στο ταψί και στα τοιχώματα του ταψιού μέχρι να σταθεροποιηθεί η βάση.

Ψήστε για 45 λεπτά μέχρι οι πατάτες να αρχίσουν να ροδίζουν.

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα αυγά, το 1 φλιτζάνι μπρόκολο, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το υπόλοιπο τσένταρ, την κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι.

Ρίξτε το μείγμα αυγών στη ψημένη κρούστα. Ψήστε για 25 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά.

Αφήστε τα να κρυώσουν και σερβίρετε.