Θέλετε ένα γλυκό που θα συνοδέψει τον απογευματινό  καφέ και να είναι και πολύ εύκολο; Δοκιμάστε την πάστα φλώρα και όσο η καφετιέρα θα φτιάχνει τον καφέ σας, εσείς ετοιμάστε το γλυκό με απλές και γρήγορες κινήσεις.

Υλικά
4 κρόκοι αυγών
100 γραμ. φρέσκο βούτυρο ξεπαγωμένο
140 γραμ. ζάχαρη
λίγο αλατάκι
ξύσμα ενός μεγάλου φρέσκου ακέρωτου πορτοκαλιού
250 γραμ. αλεύρι κοσκινισμένο

Εκτέλεση
Στο μίξερ και στη  χαμηλή ταχύτητα (ή με το χέρι σε βαθύ μπωλ) ανακατεύουμε όλα τα υλικά  εκτός από το αλεύρι μέχρι να έχουμε μία αφράτη ζύμη. Προσθέτουμε κατόπιν το αλεύρι ανακατεύοντας σιγά-σιγά μέχρι να ενσωματωθεί χωρίς να σβολιάσει.Τυλίγουμε το μαλακό ζυμάρι με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μία ώρα.

Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο, το ένα μέρος είναι για τη βάση του ταψιού μας και το άλλο για να πλάσουμε κορδονάκια που θα διακοσμήσουν την πάστα φλώρα. Ας είναι λίγο λιγότερη η ποσότητα για τα κορδονάκια…

Βουτυρώνουμε λοιπόν το πάτο ενός στρογγυλού ταψιού (διαμέτρου 23 εκατοστών) και τον καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί.Τοποθετούμε τη μισή ζύμη μέσα στο ταψί και με τα δάκτυλα την απλώνουμε σηκώνοντάς τη λίγο στα τοιχώματα του ταψιού.

Αδειάζουμε σχεδόν ένα βαζάκι μαρμελάδα βερίκοκο μέχρι τα τοιχώματα της ζύμης.Πάνω στη μαρμελάδα ακουμπάμε οριζόντια και κάθετα τα λεπτά κορδονάκια που τα έχουμε πλάσει πάνω σε μία λεία επιφάνεια. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Η ζύμη πρέπει απλά να χρυσίζει, να μην ψηθεί πολύ.

Extra Tip: Αφήνουμε να κρυώσει 30 περίπου λεπτά και σερβίρουμε (αν δεν έχει κρυώσει το γλυκό θα χυθεί η ζεστή μαρμελάδα με το που θα κόψουμε το πρώτο κομμάτι!).