Υλικά

250 γρ χαλούμι κομμένο σε μεγάλους κύβους
1 μεγάλη ντομάτα
1 ματσάκι ρόκα
1 λάχανο
ποικιλία πράσινων λαχανικών

 

Για το ντρέσινγκ

50 γρ ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσια
1 κ.σ. ξίδι κόκκινου κρασιου
4 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
σκόρδο (προαιρετικό)
1 κ.γλ. ρίγανη

 

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ με τις ελιές και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, το ξίδι κόκκινου κρασιού και το ελαιόλαδο. Φτιάχνουμε τη σαλάτα κόβοντας όλα τα πράσινα λαχανικά στο ίδιο μέγεθος (σε ένα μπολ). Τσιγαρίζουμε το Χαλούμι σε παρθένο ελαιόλαδο. Το στραγγίζουμε από το περιττό λάδι σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τοποθετούμε το τυρί πάνω στα πράσινα λαχανικά. Προσθέτουμε το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρουμε με φέτες ντομάτας.