Το apple crisp είναι ίσως το απόλυτο βρετανικό επιδόρπιο, για το οποίο δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική. Είναι λαχταριστό και γίνεται πολύ εύκολα. Δείτε τι θα χρειαστείτε:

Υλικά

6 φλ. μήλα ξεφλουδισμένα κομμένα σε φέτες

1 κουταλάκι φλούδα λεμονιού τριμμένη

1 κουταλάκι φλούδα πορτοκαλιού τριμμένη

100 ml κονιάκ

Μισό κουταλάκι κανέλα

1 φλ. ζάχαρη

3/4 φλ. αλεύρι

1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι

1/2 φλ. βούτυρο

3/4 φλ. καρύδια σε κομματάκια

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα μήλα και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε την κανέλα, το κονιάκ, τη φλούδα του λεμονιού και του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το βούτυρο και χτυπάμε με το μπλέντερ μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Προσθέτουμε τα καρύδια σε κομμάτια και περιχύνουμε το μείγμα στο ταψί με τα μήλα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα. Σερβίρουμε με σαντιγί ή παγωτό.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!