Υλικά για 6 άτομα:

– 1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε μερίδες
– 180γρ. μπίρα
– 500γρ. μανιτάρια διάφορα (λευκά, πορτομπέλο, πλευρώτους)
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 1 κουτ.γλυκού θυμάρι
– 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, άφθονο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη μαρινάδα:
– ½ φλιτζάνι μπίρα
– 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
– 5 σκελίδες σκόρδο ψημένες στο γκριλ ή βρασμένες και στραγγισμένες

Εκτέλεση:

1. Χτυπάτε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, την μπίρα και τα σκόρδα. Τοποθετείτε το μίγμα μαζί με το ψαρονέφρι σε πλαστική σακούλα και αφήνετε στο ψυγείο για 1½ ώρα.

2. Σκουπίζετε τα μανιτάρια με βρεγμένη πετσέτα και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Τα σοτάρετε ελαφρά, σε αντικολλητικό τηγάνι, με το ελαιόλαδο.

3. Προσθέτετε το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε απαλά μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια. Ρίχνετε την μπίρα, το θυμάρι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μαλακώσουν.

4. Βγάζετε το κρέας από τη μαρινάδα. Παίρνετε ένα άλλο τηγάνι και ψήνετε το ψαρονέφρι σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές, φροντίζοντας να μη στεγνώσει.
Σερβίρετε το ψαρονέφρι με τη σάλτσα μανιταριών. Συνοδεύετε με πατάτες τηγανιτές ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας