Υλικά

Για 4-6 άτομα

4 ψωμάκια κυκλικά για μπέργκερ
200 γραμμάρια ανθότυρο
2 αγγουράκια πίκλες κομμένα σε λεπτές φέτες
4 μπιφτέκια κοτόπουλου 120 γραμμαρίων ψημένα έτοιμα για μπέργκερ
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
4 φύλλα μαρουλιού κομμένα στα 2
4 μικρές κουταλιές της σούπας μουστάρδα
4 κουταλιές της σούπας κέτσαπ

Για τα μπιφτέκια κοτόπουλου

1 κιλό κιμά κοτόπουλου
300 γραμμάρια παρμεζάνα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
Ψίχα απο 1 ψωμι
Μισό κρεμμύδι τριμμένο
2 ντομάτες τριμμένες
2 αβγά
1/2 κούπα ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
1 κούπα ρύζι



Εκτέλεση

Κόβετε το ψωμάκι του μπέργκερ στα δύο.

Στο κάτω μέρος αλείφετε το ανθότυρο και από πάνω προσθέτετε λεπτές φέτες αγγουράκι πίκλα και το μπιφτέκι το οποίο έχετε ζεστάνετε στη τοστιέρα για περίπου 5 λεπτά και από τις δυο μεριές μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτετε από πάνω και το κρεμμύδι και τη κέτσαπ και ένα φύλλο μαρούλι.

Στο πάνω ψωμάκι του μπέργκερ αλείφετε τη μουστάρδα, κλείνετε το μπέργκερ και το ζεσταίνετε για 2-3 λεπτά στο γκριλ.

Σερβίρετε σε πιάτο και προσθέτετε πάνω στο ψωμάκι με την μουστάρδα τα φύλλα μαρουλιού.

Για τα μπιφτέκια κοτόπουλου

Zυμώνουμε όλα τα υλικά μας και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για μια ώρα. Ανοίγουμε τα μπιφτέκια που πλάθουμε, βάζουμε σε κάθε μπιφτέκι ένα κομμάτι παρμεζάνα στο κέντρο και τα κλείνουμε καλά.

Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις, από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν για περίπου 20 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό το ρύζι με 1 /2 κούπα νερό ανακατεύοντας για 8 λεπτά.