Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και πολτοποιούμε.
Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε τον κιμά για ένα λεπτό.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και το καρότο και σωτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλλα και το μαϊντανό.
Σε ένα μικρό μπωλ ανακατεύουμε το ζωμό με τον πελτέ και το ρίχνουμε στο τηγάνι με τον κιμά. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε, μέχρι να φύγουν τα υγρά (περίπου 15 λεπτά).
Τοποθετούμε τον κιμά σε ένα πυρέξ ή σε μια ταρτιέρα. Απλώνουμε τον πουρέ πατάτας επάνω στον κιμά, πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.
Θέλεις να μη χάνεις τα καλύτερα. Σε θέλουμε στην παρέα μας. Τσέκαρε το Νewsletter μας και κάθε Παρασκευή θα έχεις στο email σου τα θέματα από το govastileto.gr που επιλέγουμε για εσένα.