Υλικά

1/2 κιλό κιμά 4 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 1 κομμάτι σέλερι κομμένο 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό 1/4 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1 κούπα γάλα 250 γρ. τυρί τσένταρ 2 κ.σ. αλεύρι 1/2 κ.γ. κανέλλα σε σκόνη 1 1/2 φλ. ζωμό βοδινού 1 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και πολτοποιούμε.

Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε τον κιμά για ένα λεπτό.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και το καρότο και σωτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλλα και το μαϊντανό.

Σε ένα μικρό μπωλ ανακατεύουμε το ζωμό με τον πελτέ και το ρίχνουμε στο τηγάνι με τον κιμά. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε, μέχρι να φύγουν τα υγρά (περίπου 15 λεπτά).

Τοποθετούμε τον κιμά σε ένα πυρέξ ή σε μια ταρτιέρα. Απλώνουμε τον πουρέ πατάτας επάνω στον κιμά, πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.