Εάν έχετε συνηθίσει το κέικ  σας το πρωί να είναι γλυκό δοκιμάστε το αλμυρό κέικ που σας προτείνουμε και ξεκινήστε με ενέργεια και αρκετή δόση νοστιμιάς το πρωί σας.

Υλικά

3 φλυτζ. αλεύρι μαλακό
5 αυγά
250 γρ. μαργαρίνη
1 φλτζ. χλιαρό γάλα
1 φλτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κ.γλ. αλάτι
3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ


Εκτέλεση

Κοσκινίστε το αλεύρι, προσθέστε το αλάτι και το μπείκιν πάουντερ. Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπήστε τα ασπράδια, να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Στη συνέχεια χτυπήστε τους κρόκους με το βούτυρο σ’ ένα μίξερ. Ρίξτε το γάλα, το αλεύρι και το τυρί και συνεχίστε να χτυπάτε. Προσθέστε την μαρέγκα σιγά- σιγά. Βάλτε το κέικ σας σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και ψήστε στους 200 βαθμούς για 3/4- 1 ώρα.