Η συνταγή που σας προτείνουμε δεν απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία για την εκτέλεσή της. Μπορείτε να φτιάξετε πολύ γρήγορα ένα ελαφρύ ορεκτικό. 


Υλικά

250 γραμμάρια ρύζι
4 μανιτάρια πορτομπέλο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
25 γραμμάρια βούτυρο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες
2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
1 ματσάκι σέλερι σε φέτες
1 κουτ. σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό
25 γραμμάρια τριμμένο Cheddar

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το μισό λάδι και το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το σέλερι για 2-3 λεπτά. Κόβουμε το κοτσάνι από τα μανιτάρια, τα τεμαχίζουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μπολ.Βράζουμε το ρύζι, το σουρώνουμε πολύ καλά και το προσθέτουμε στο μπολ μαζί με το μαϊντανό, ανακατεύοντας καλά.Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα και τοποθετούμε τα μανιτάρια ανάποδα Βάζουμε μία κουταλιά από το μείγμα μέσα σε κάθε μανιτάρι και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.Πασπαλίζουμε κάθε μανιτάρι με τριμμένο τυρί και έπειτα τα βάζουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν.